AFG

L’Associació Fotogràfica de Gràcia va ser fundada l’any 1998 amb la finalitat principal de conservar, classificar i divulgar l’arxiu fotogràfic de Robert de la Riba i per donar continuïtat a les activitats relacionades amb la fotografia que ell va iniciar amb un grup dels seus antics alumnes.

pare-robert-de-la-riba7777

Joan Sans i Balsells (La Riba, Alt Camp, 5 de febrer de 1912 – Barcelona, 19 de febrer de 1999)
Reconegut organista i compositor català. De molt jove va iniciar estudis musicals i, el 1928 va ingressar a l’ordre caputxí i prengué el nom de Robert de la Riba, amb el qual signava les seves composicions. Amb una intensa activitat concertística, va realitzar nombrosos recitals arreu d’Espanya, Europa i Amèrica Llatina.
Després de la música, la seva gran afició va ser la fotografia. Autor d’una extensa i variada obra fotogràfica que comprèn retrat, bodegó, fotografia de muntanya i una interessant col.lecció de fotografia estereoscòpica. El seu treball reflexa la dedicació constant a fotografiar tot el què l’envoltava.

L’any 1996 fou guardonat amb la Medalla d’Honor de la vila de Gràcia a títol individual i el 1998 va impulsar la fundació de l’Associació Fotogràfica de Gràcia.

exposicio_01

exposicio_20

© Arxiu fotogràfic Robert de la Riba – Associació Fotogràfica de Gràcia